Hongaars belastingnummer, zorgverzekering, bankrekening in Hongarije

Verblijfsvergunning en laksiem kaart regelen
Klik op Verblijfsvergunning Hongarije om te lezen hoe u zelf uw Hongaarse verblijfsvergunning en laksiemkaart (lakcímkártya) regelt. Met die informatie kunt u nu geheel zelfstandig, zonder makelaar, zonder emigratie-begeleiding, uw emigratie naar Hongarije regelen. Er zijn meestal Engelstalige of Duitstalige medewerkers in het immigratiekantoor aanwezig.

(Geschreven in Maart 2019)

Emigratie naar Hongarije, het vervolg…
Deze tekst is geschreven voor Nederlanders en Belgen die emigreren naar Hongarije, maar bevat ook tips voor hen die een vakantiehuis in Hongarije hebben gekocht.

Aanvragen belastingnummer en belastingkaartje
Met de Hongaarse verblijfsvergunning (registratie bewijs pasje) kunt u zonodig een belastingnummer aanvragen bij het belastingkantoor (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) in uw provincie in Hongarije. Ook daar zijn vaak Engelstalige of Duitstalige medewerkers. Als u niet hoeft te wachten, ontvangt u binnen een kwartier uw belastingnummer (adószám). Dit staat op een papieren certificaat. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een auto kopen, bedrijf starten of palinka (Hongaarse jenever) laten stoken. Een belastingkaartje wordt na ongeveer 2 tot 4 weken naar uw woonadres in Hongarije gestuurd.

Zorgverzekering in Hongarije
Voor het regelen van een Hongaarse zorgverzekering/ziekenkas (ziekenfonds), neemt u contact op met het CAK in Nederland of uw Belgische zorgverzekeraar voor alle informatie hierover. Heeft u geen zorgverzekering voordat u naar Hongarije komt, dan kunt u na 9 maanden een Hongaarse zorgverzekering afsluiten.

Zoekt u tips voor het openen van een Hongaarse bankrekening, televisie, internet, mobiel? Lees verder op de pagina Bank televisie internet mobiel Hongarije.