Informatie over makelaars in Hongarije

Makelaar is in Hongarije een beschermd beroep. Niet iedereen mag zich zo maar makelaar noemen. Makelaars dienen officieel geregistreerd te staan in een makelaarsregister. Een makelaardij kan alleen geregistreerd worden in een provinciaal makelaarsregister door vertoning van een makelaarsdiploma.

Het is juridisch gezien veilig en eenvoudig om Hongaars onroerend goed te kopen als Nederlander of Belg. In Hongarije stelt een advocaat het koopcontract in plaats van een notaris. Heeft u interesse in een Hongaars huis, raadpleeg dan altijd eerst het Hongaarse kadaster. Beter is het om een Hongaarse advocaat het te laten raadplegen en u een kopie van het uittreksel per e-mail te laten toesturen. Het kost een paar euro en u weet gelijk wie de werkelijke eigenaren zijn, kadastrale vastgoedomschrijving, perceel-oppervlakte en of er schulden of eventueel andere problemen met het vastgoed zijn. De advocaat kan u dat allemaal vertellen. U gaat daarmee ook sterker de prijsonderhandeling in.

Voor het kopen van een Hongaars huis heeft u absoluut geen makelaar nodig. Veel Hongaren spreken zelf ook Duits en sommigen Engels of hebben familieleden die naast Hongaars nog een tweede taal spreken. Er zijn ook veel Nederlanders en Vlamingen die een huis te koop aanbieden via bijvoorbeeld Marktplaats of andere verkoopsites. Er zijn Hongaarse advocaten die Hongaars en daarnaast ook Duits of Engels spreken. In Budapest is een Nederlandstalige advocaat gevestigd met Nederlandse tarieven. Pas op voor makelaars die zeggen als jurist te mogen optreden. Een koopcontract dient altijd te worden opgesteld en medeondertekend door een Hongaarse advocaat die geregistreerd staat in de Hongaarse Kamer van Advocaten.

Veel plezier en succes bij het kopen van een huis in Hongarije.

 

Makelaars met makelaarsregistratie
Nogmaals: makelaardij is een beschermd beroep in Hongarije. Koopt u van een bemiddelaar zonder makelaarspapieren, dan bent u juridisch ongedekt. Heeft u een conflict of geschil met een makelaar zonder papieren, dan kunt u niet aankloppen bij de rechtbank. Als u persé met makelaar een Hongaars huis wil kopen, let op en vraag altijd naar de officiële registraties. Een makelaar met papieren heeft niets te verbergen. Deze vijf websites zijn officieel geregistreerde makelaars:

Adrie Estate Makelaars – Hongaars makelaarskantoor met een meertalige medewerkster, heeft een huizenaanbod in Zuidwest Hongarije in de provincies Baranya, Tolna, Somogy en Zala.

Hungarian Houses and Tourism – Makelaars Anton Wetters en Maria Dudas begeleiden u graag bij de koop en verkoop van uw huis in Hongarije. Werkzaam in Midden Hongarije en Somogy.

Makelaar Elado Properties Kft – Makelaardij met een huizenaanbod in Midden Hongarije met een Nederlandstalige makelaar.

Mecsek Makelaardij Kft – Nederlandstalige makelaar Marc Nijhuis met een Hongaars huizenaanbod met hoofdzakelijk Nederlandse huiseigenaren in Zuidwest Hongarije: Baranya, Tolna, Somogy.

Thuis in Hongarije Makelaardij – Nederlander Sivert Arends heeft een huizenaanbod in de provincies Baranya, Tolna en Somogy.

De bovenstaande makelaars zijn door onze redactie gecontroleerd en hebben met zekerheid een makelaarsvergunning.

 

Kopen zonder makelaar
Wilt u een huis in Hongarije kopen zonder makelaar?

Eigen Huis Hongarije – Informatieve website voor het kopen van een Hongaars huis zonder makelaar. Geeft ook tips over het kopen van een Hongaars huis met makelaar.

Facebook – Word lid van de openbare Facebook groep “Hongarije Huizen – Huis in Hongarije kopen en verkopen zonder makelaar” en vind uw Hongaarse huis direct van eigenaren of plaats zelf uw Hongaarse huis te koop.

 

Bemiddelaars zonder makelaarsregistratie
De onderstaande personen of bedrijven bemiddelen in Hongaars onroerend goed. We hebben geen makelaarsregistratie en/of officiële Hongaarse Kamer van Koophandel registratie gevonden. We hebben navraag gedaan, maar deze hebben geen informatie willen geven of kunnen geven over deze zaken, terwijl de Hongaarse wet verplicht deze zaken op de website van de aanbieder te vermelden.

Authentic Hongaars Kft – Bemiddelaar met Hongaars huizenaanbod. Bedrijfsinformatie op website is onvindbaar bij de Hongaarse Kamer van Koophandel. Geen makelaarsregistratie bekend. Mooie website.

Balaton Home – Scheldt klanten per e-mail uit voor ‘sloeber’ als ze niet meer dan 20.000,- euro te besteden hebben. Hogere prijssegment dus. Staat bij de Hongaarse Kamer van Koophandel ingeschreven als “koop en verkoop van eigen vastgoed”. Mooie website.

Capital 99 Ingatlan – Geen makelaarsvergunning of bedrijfsinformatie bekend. U heeft een ‘capital’ nodig om bij deze bemiddelaar een huis te kopen.

Exclusive Real Estate – Duur Hongaars vastgoed kopen via een partij die geen bedrijfsgegevens en vergunningsnummer bekend wil maken.

Fodel Vastgoed – Hongaar met een Nederlandse Kamer van Koophandel inschrijving. Bij nadere bestudering blijkt deze ook te bemiddelen namens vastgoedeigenaren, maar makelaarsvergunning tot op heden onbekend.

Fun House Trading Kft – Boerderij Hongarije biedt de Hongaarse tanya aan. Onze redactie heeft gevraagd naar een makelaarsregistratie, maar we wachten daar nog steeds op…

Gege Makelaardij – Bemiddelaar in Hongaars onroerend goed. Geen makelaarsregistratie bekend. Website ziet er mooi uit.

Honed Imexma Kft – Opgericht in 2002, maar tot op heden geen vermelding van een makelaarsvergunning. Onbekend bij onze redactie ook na herhaaldelijk zoeken. Staat ingeschreven bij de Hongaarse Kamer van Koophandel als “vakantie verhuur”.

Hongaars Huis – Aanbieder van Hongaarse huizen van diverse Hongaarse makelaars. Communiceert namens deze makelaars. Zegt dat deze activiteiten plaats vinden onder de Nederlandse onderneming “DBO management”.

Hongaars Huis Holland – Vlaams duo die met een Hongaarse makelaar huizen aanbieden op de Poesta in Midden en Oost Hongarije. Geen bedrijfs- of makelaarsregistratie bekend. Met deze makelaar werkte de eerdere ‘Hongaars huis’ samen.

Hongarije Bemiddeling – Voor bemiddeling in de verkoop en koop van Hongaars onroerend goed een makelaarsregistratie en dus makelaarsdiploma voor nodig. Bemiddelaar van 2002 tot 2019 actief onder de naam Honed Imexma Kft.

Hongarije Huis.be – Hongaar in België die zich aanbied als bemiddelaar bij de koop van Hongaars vastgoed. Nog geen reactie of deze beschikt over een makelaarsregistratie.

Hungatlan – Heeft geen officiële constructie, dus bij geschillen geen enkele juridische zekerheid. Enorm prijsverschil met officiële makelaars.

Invest Home – Wenst u uw centen te investeren via een partij die tot nu toe geen bedrijfsgegevens en makelaarsvergunning wil bekend maken, investeer dan via Invest Home.

Magyar Kuria – Het bedrijf is opgeheven, maar zover bij ons bekend nog steeds actief. Geen makelaarslicentie bekend.

Magyar Onroerend Goed – Schrijft een eerder te hebben samen gewerkt met andere makelaars. Tot op heden geen makelaarsvergunning of bedrijfsinformatie bekend.

Matra Makelaardij – Heeft geen reactie willen geven. Mooie website met mager aanbod.

Nijdam Makelaars – Mooie website maar absoluut geen enkele registratie in Hongarije.

Rodi Houses – Geen enkele reactie tot nu toe over makelaarsvergunning of bedrijfsregistratie.

Tanya Hongarije – Onderdeel van het Hongaarse bedrijf Fun House Trade Kft, maar geen makelaarsvergunning bekend. Knapt zelf huizen op om te verkopen.

Toesjee Ingatlan Kft – Een bemiddelaar met een Hongaars huizenaanbod op de Poesta. Geen makelaarsvergunning bekend.

 

Onroerend goed handelaren
Bij de volgende aanbieders van Hongaars onroerend goed koopt u direct van de handelaar. Dit zijn aanbieders die huizen kopen om die aan u door te verkopen.

Huis Hongarije – Een aanbieder van Hongaars immo zonder nadere omschrijving van bedrijfsactiviteit.

Tiszameer Hongarije huizen te koop – Interessant voor huurkopers. Een aanbieder van huurkoop-objecten in de omgeving van het Tiszameer. Tijdens het makelaarsonderzoek geen enkele reactie. Na publicatie van het makelaarsonderzoek diende benadrukt te worden dat het vastgoed was van zichzelf.

 

Makelaars non-actief
De volgende Nederlandstalige makelaars in Hongarije geven aan niet meer actief te zijn. Zij proberen nog de huizen die van hunzelf zijn te verkopen. Zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.

Accuraat Vastgoed – Hongaarse huizen die direct te koop zijn van het bedrijf, waaronder het bij veel Nederlanders bekende station in Gálosfa.

Droomhuis Hongarije – Nederlandstalige huiseigenaar met een huis te koop in de Tolna, in de plattelandsdorp Tófü. Tot 2015 was dit de website van makelaar Droomhuis Hongarije.

Mahog Kft – Eerste Nederlandstalige vastgoedmakelaar in Hongarije onder leiding van Roland van der Waarden en Csaba Rumi. Opgeheven in 2015.

 

Informatie en recensies

Belangenorganisatie Mondi – Informatie over internationaal vastgoed kopen, makelaars-informatie en een gecontroleerd recensie-overzicht.