Huis kopen Hongarije

Een huis kopen in Hongarije gaat in Hongarije via een advocaat. Wanneer u als koper samen met de verkoper een aankoopprijs overeengekomen bent, gaat u naar de advocaat. Deze stelt het koopcontract op.

De advocaat dient het kadaster te raadplegen op de eigenaar, eventuele schulden en claims en andere bijzonderheden ten aanzien van het vastgoed. Wanneer u de Hongaarse taal niet machtig bent en de verkoper niet kent en de advocaat niet zelf gekozen heeft, is het verstandig een derde partij in te schakelen.

Na opstelling van het koopcontract voldoet de koper de aanbetaling. Deze aanbetaling wordt in het kadaster vastgelegd, waarna er geen andere claims of koopprocedures op het vastgoed geregistreerd kunnen worden.

LET OP: Doe nooit een aanbetaling buiten de advocaat om, tenzij u die met een rechtsgeldige voorlopige koopovereenkomst doet.

U koopt een huis zoals u het ziet
De makelaar dient u de mogelijkheid te gunnen om op de dag van ondertekening van het onroerend goed het huis vooraf aan ondertekening te laten bezichtigen.

In Hongarije bestaat geen wet ten aanzien van ‘verborgen gebreken’ of andere absurde wetgeving. Dit leidt namelijk alleen maar tot situaties waar zowel verkoper als koper niet gelukkig van worden. In Hongarije is de koop van een huis rechtszeker, maar eenvoudig. Dit wil zeggen dat dit eenvoudig is, als u de taal spreekt en de weg kent. Bent u vreemd met Hongarije en de Hongaarse taal, dan bespaard u veel geld en leed door zeker in het begin een derde partij in te schakelen. Bij de koop van een huis in Hongarije is dat een register-makelaar.

Register-makelaar zijn:

Ga voor een compleet overzicht van alle websites van Nederlandstalige makelaars, bemiddelaars en nepmakelaars naar de pagina Makelaars Hongarije.

LET OP: Zij die schrijven partners van deze register-makelaars zijn, hoeven zelf geen register-makelaar te zijn. U bent juridisch beschermd wanneer u koopt via een register-makelaar.

Er zijn ook initiatieven waarbij geadverteerd kan worden zonder makelaar, bijvoorbeeld:

Belangrijkste regels bij het kopen van een Hongaars huis:

  • De koop van Hongaars onroerend goed vind uitsluitend plaats bij een advocaat in Hongarije;
  • U koopt het huis zoals u het ziet.